петък, 8 февруари 2008 г.

РАЗГОВОР С МИСЛЕЩИ БРАТЯ

SUMMARY: Requested replies to questions by two readers -the one asking why do we use the plural "we". "us,"when referring to ourselvesq instead of "I", "me" ( R& Just a bad habit), and the other enquiring about a book on Pope John XXIII, actually his Bulgarian Agendaem about to come out in Bologna (Italy)

Дължими отговори на двама читатели на блога ни:
ДРЕ: Множественото число, което ползваме във Абагар се дължи изключително на настроението ни когато започнахме да го подготвяме през лятото на 1991.. Беше просто закачка, превърнала се в „запазена марка”, от която ни е трудно да се откажем, въпреки че, редакционно, често ни тежи. Сигурно сте забелязали, че и в заглавието на вестника сме запазили една графична грешка от първия брой. Все още сме в недоумение дали да запазим множественото число в изданието на Дневника за последните близо 20 години, който предстои да излезе от печат през следващите месеци....


Ангелина вл: В чекмеджето нямаме ръкопис за Йоан ХХІІІ. В разтовора ни във Виенското вероятно е станало въпрос за Бележниците на покойния папа, които постепенно се издават от наши приятели в Болоня. Току що получихме коректурите на увода към тези от престоя му в България (1925-1934), които скоро ще се излязат на бял свят по грижите на абагарския ни фен, проф. Massimo Faggioli.

Няма коментари: